Yrityksille

Aloitetaanko yhteistyö?

Tiesitkö, että tutkimusten mukaisesti hyvinvoivan ja tasapainoisen esimiehen alhaisilla on vähemmän työstä poissaoloja kuin stressaantuneen ja kireän esimiehen alhaisilla?

Vaikka hyvinvoinnin ja rajojen asettamisen merkityksestä puhutaan nykyään enemmän kuin koskaan, “Miten Suomi voi” – tutkimuksen mukaan työuupumuksen oireet ovat lisääntyneet kaikissa ikäryhmissä.  Kelan mukaan uupumus ja mielenterveyden häiriöt ovat nousseet yleisimmäksi syyksi nuorten naisten pitkille sairauspoissaoloille.

Miksi tilastot osoittavat tilanteen heikentymistä, vaikka tietoa aiheesta on reilusti saatavilla?

Koska pelkkä tieto ei riitä. Haasteena on usein se, että tietoa ei osata viedä käytäntöön ja siksi pyöritään ikään kuin samaa kehää. Monesti ratkaisua yritetään saada ulkoisten asioiden muuttamisella (kuten työtehtävien vaihtamisella, kouluttautumalla lisää tai lyhentämällä työaikaa). Kasvavasta osasairauspäivärahan saajien määrästä voidaan päätellä, että moni uupunut palaa takaisin vanhojen tapojen äärelle oman jaksamisen kustannuksella..

Tämä on kallista ja kuormittavaa niin teille yrityksenä kuin myös yhteiskunnalle. Siksi tärkeä on auttaa työntekijöitä muuttamaan myös sisimpänsä ja opettelemaan uusia tapoja toimia.

Olen Kaie Hakonen

Olen Kaie Hakonen, integratiivinen health coach, ja olen kirjoittanut neljä kirjaa. Autan asiantuntija- ja esihenkilötyötä tekeviä tuntemaan olonsa elinvoimaiseksi ja itsevarmaksi sekä kokemaan enemmän riittävyyden tunnetta ja iloa tavallisessa arjessa.

Tämä aiheen esille tuominen on ajankohtaisuuden lisäksi tärkeä itselleni myös henkilökohtaisesti. Vielä vuonna 2016 tein rankkaa työtä esihenkilötehtävissä, viettäen päiväni 12-13 tunnin työpäivinä. Asetin kaikkien muiden tarpeet omieni edelle. Tuntui, että ”sitten kun” saavutan seuraavan tavoitteen, olen tarpeeksi. Tämä lista oli loputon.

Kaikki näytti päällepäin hyvältä, mutta sisällä oli puolityhjä olo. Jopa hävetti ja koin syyllisyyttä siitä, että kaiken pitäisi olla hyvin mutta en silti osaa nauttia siitä. 2016 syksyllä uuvuin vakavasti ja sen jälkeen myös sairastuin fyysisesti.

Jatkoin samaa suorittamista myös sairaslomalla. Soitin esimiehelle, että “pikku juttu, pari päivää varmaan joudun olemaan pois, mutta kyllä mä itse hoidan ne mun tiimin rekryt jo ensi viikolla, siirtäkää vaan ne haastattelut siihen..”.

Vasta kun lopetin toisten odotusten edessä joustamisen ja opettelin asettamaan itseni ja omat tarpeet ykköseksi, tein ison elämänmuutoksen. Nyt eikä enää sitten kun..

Tänään teen yrittäjänä merkityksellistä työtä, saavutan isompia unelmia ja tavoitteita kuin koskaan aikaisemmin. Tiedän mikä toimii ja se perustuu myös kokemukseen eikä ainoastaan teoriaan.

On yleisestikin tiedossa, että ne ihmiset, jotka osaavat johtaa itsensä ja ottaa vastuun omasta elämästä ja hyvinvoinnista, osaavat paremmin johtaa myös muita ja auttaa heitä tekemään saman.

Tämä tarkoittaa yritykselle:

  • vähemmän sairauspoissaoloja
  • tehokkaampia tuloksia pienemmällä panoksella
  • lojaaleja pitkäaikaisia työsuhteita ja vähemmän vaihtuvuutta työntekijöissä
  • positiivisempaa työilmapiiriä
  • mahdollisuutta korosta tiimin vahvuuksia ja kääntää ne kannattavaksi liiketoiminnaksi
  • parempaa vuorovaikutusta 
  • merkityksellisempää ja arvojen mukaista tekemistä

Yhdessä olemme enemmän!

Jokaisen työntekijän hyvinvointi on merkittävä koko tiimin hyvinvoinnille ja toisinpäin.

Työntekijänne ovat nykymaailmassa yrityksesi tärkein ja arvokkain pääoma. Heistä huolen pitäminen ja työhyvinvointiin panostaminen on palkitseva investointi, joka yleensä maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Valmennuksissa ja luennoillani jokainen pääsee osallistumaan omalta lähtötasolta yksilönä, samalla ryhmän jäsenenä yhteisön tukemana.

Resonoiko?

Kumpi alla olevasta vaihtoehdosta palvelee teidän tarpeita parhaiten:

Puhujaksi teidän tilaisuuteen?

Puhessani nostaisin esiin mm seuraavia pointteja:

  • Miten tunnistaa omia tarpeita ja asettaa rajoja työpaikalla?
  • Miten selättää ristiriita työn ja kodin välillä ja kokea enemmän riittävyyden tunnetta ja iloa tavallisessa arjessa?
  • Miksi pelkkä tieto omasta hyvinvoinnista ei riitä, vaan tarvitaan käytännön toimia?

Valovoimainen johtaja -valmennus?

On intensiivinen 8 viikon premiumtason yksilövalmennus esihenkilönä tai tiimin vetäjänä toimiville. Tässä valmennuksessa annan käyttöönne toimivaksi testatut työkalut ja näytän askel askeleelta kuinka nämä asiat viedään käytäntöön ja saadaan aikaan pysyviä tuloksia. Toteutettavissa täysin etäyhteyksien kautta.


Mikäli haluat panostaa tiimisi hyvinvointiin ja pelkkä tiedon jakamisen sijaan saada aikaan konkreettisia tuloksia, jätä yhteystiedot alle, sovitaan puhelu ja jutellaan lisää!

Pyydä tarjous

Muita palveluita

Kaupallinen some-yhteistyö

Mikäli koet, että arvomaailmamme kohtaavat ja haluat kertovan tuotteistasi somekanavissani myös muille hyvinvoivaa elämäntapaa arvostaville, olethan rohkeasti yhteydessä.

Kun haluat tätäkin toimivamman tavan esitellä tuotteitanne sosiaalisen median yleisölle, reseptijulkaisu on varmasti ykkösvalintanne. Julkaisen tuotteillanne suunnittelemani ja kuvaamani reseptin Instagramissa omalle sitoutuneelle yleisölle.

Suklaa workshop

Suklaan valmistus on ehdottomasti suosituin työpaja. Harva nyt ei tykkää suklaasta. Mikä sen ihanampaa kuin opetella hymyssä suin aidon suklaan valmistusta, jättäen pois kaikki ylimääräiset lisäaineet, valkoisen sokerin, säilöntäaineet ja kaikki muu turha.

Suklaan tuoksun sanotaan lisäävän hyvänolohormonin tuotantoa kehossamme, sen lisäksi näin päästään hyötymään myös kaakaon ja suklaan lukuisista terveyshyödyistä. Oman suklaan sekoittelu on myös tosi hauskaa ja meditatiivista.

Vihersmoothie workshop

Vihersmoothien workshopissa jaan käyttöönne SM-voittajan kokemuksella täydellisen smoothien salat. Kerron vinkkini sesonginmukaiseen raaka-ainevalintaan, koostumukseen, ravitsemukselliseen tasapainoon sekä onnistuneen väriin ja makuun.

Suklaa workshop

Suklaan valmistus on ehdottomasti suosituin työpaja. Harva nyt ei tykkää suklaasta. Mikä sen ihanampaa kuin opetella hymyssä suin aidon suklaan valmistusta, jättäen pois kaikki ylimääräiset lisäaineet, valkoisen sokerin, säilöntäaineet ja kaikki muu turha. Suklaan tuoksun sanotaan lisäävän hyvänolohormonin tuotantoa kehossamme, sen lisäksi näin päästään hyötymään myös kaakaon ja suklaan lukuisista terveyshyödyistä. Oman suklaan sekoittelu on myös tosi hauskaa ja meditatiivista.

Vihermehupaja

Vihermehu pajassa perehdymme mitä ja miksi kannattaa mehustaa. Todistan, että vihermehu maistuu super hyvältä (eikä ruoholta kuten moni luulee). Valmistetaan SM-voittajan vinkeilläni vihermehua ja nautitaan tämä hyvässä seurassa workshopin päätteeksi.

Unelma- ja tavoitekarttapajat

Unelmakartta ja Tavoitekartta työpajat muistuttavat meidät konkreettisella tavalla siitä, että kaikki on mahdollista. Alitajuntamme auttaa meitä saavuttamaan unelmamme ja tavoitteemme, kunhan ensin uskomme niihin. Workshopissa tutustutaan siihen, miten vasen ja oikea aivopuolisko toimivat eri tavalla. Sen pohjalta valmistetaan joko yksilöinä tai tiiminä visuaaliset unelmakartat/tavoitekartat.

Sokerittomat herkut workshop

Sokerittomat herkut – workshoppissani innostuvat lopulta myös skeptisimmät pullahiiret. Yhdessä kumotaan mielikuva siitä, että terveellinen ruokailu ja elämäntapa tarkoittaa loppuelämänmittaista herkkulakkoa. Vaihtoehtoja on runsaasti ja varmasti jokainen löytää tästä täydennystä omalle suosikkilistallensa.

Rentoutusohjaus

Yhteiseen rentoutushetkeen voidaan sisällyttää toiveidenne mukaisesti helppoja tehokkaita hengitysharjoituksia, palauttavia kehon asentoja sekä ohjattua syvärentoutusta.